5 Essential Elements For κυπαρισσια διαμονη
5 Essential Elements For κυπαρισσια διαμονη
Blog Article
Ποιοί είναι οι πιο δημοφιλείς τύποι κατοικίας για διαμονή στην περιοχή Κυπαρισσία?
Μερικά από τα αξιοθέατα του Άγιου Κηρύκου είναι ο μητροπολιτικός ναός, το μνημείο του Ίκαρου στο λιμάνι, η εκκλησία του Αγίου Νικολάου, το εκκλησάκι της Ανάληψης, το Αρχαιολογικό Μουσείο κ.α.
Είναι μια σχετικά ήσυχη περιοχή, με αρκετά μαγαζιά για φαγητό και ποτό και αποτελεί ιδανική επιλογή για να μείνετε αν ταξιδεύετε με τα παιδιά και την οικογένεια, ειδικά αν το λιμάνι άφιξης και αναχώρησής σας είναι ο Άγιος Κήρυκος.
* Ορισμένοι σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση οδηγούν σε συνεργαζόμενες σελίδες. Εάν αγοράσετε κάτι μέσω αυτών, μπορεί να κερδίσω μια μικρή προμήθεια — η οποία ΔΕΝ σας επιβαρύνει σε κάτι!
Αυτά τα κουκούλια μπορούν να βρεθούν στα κλαδιά των κυπαρισσιών και μπορούν να προκαλέσουν ζημιά τρεφόμενοι από το φύλλωμα του δέντρου.
Κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, το Κυπαρίσσι μετατρέπεται σε τουριστικό κέντρο με ενοικιαζόμενα δωμάτια, ταβέρνες και καφετέριες που ικανοποιούν τον κάθε επισκέπτη. Στον οικισμό της Παραλίας βρίσκονται μερικά από τα ομορφότερα παραδοσιακά σπίτια, τα οποία αγγίζουν, κυριολεκτικά, την θάλασσα. Η χρονολογική τους καταγωγή επιβεβαιώνεται από τις επιγραφές, οι οποίες είναι χαραγμένες στις προσόψεις τους.
Είναι ένα γραφικό και ορεινό χωριό, που σφύζει από ζωή από το απόγευμα και μετά. Τα περισσότερα μαγαζιά ανοίγουν το απόγευμα και μένουν ανοιχτά ως αργά ενοικιαζομενα δωματια κυπαρισσια το βράδυ.
Σε κάποιες περιπτώσεις, την περίοδο του φθινοπώρου, τα κυπαρίσσι μπορεί να προσβληθεί από το έντομο της βαμβακάδας (ψευδόκοκκος) που εμφανίζεται αρχικά σαν βαμβάκι στα φύλλα και σταδιακά προκαλεί ξηράνσεις.
Το Ασκληπιείο ήταν από τα πιο γνωστά και σημαντικά του αρχαίου κόσμου.
Τα Κύφαντα ήταν γνωστά για ένα από τα σημαντικότερα Ασκληπιεία. Οι ασθενείς έμπαιναν σε γούρνες λαξευμένες στον βράχο που γέμιζαν με ιαματικό νερό, το οποίο ανάβλυζε από το βουνό. Σύμφωνα με την μυθολογία, η Αταλάντη χτύπησε με το δόρυ της τον βράχο από όπου και άρχισε να τρέχει νερό.
Οι άλλοι δύοι οικισμοί είναι νεότεροι και αποτελούν τα επίνεια του. Η Παραλία με τα αναπαλαιωμένα σπίτια δίπλα στη θάλασσα, θυμίζει έντονα αιγαιοπελαγίτικο νησί ενώ η Μητρόπολη έχει χάσει την αρχιτεκτονική της ταυτότητα τα τελευταία χρόνια λόγω της έντονης οικοδομικής δραστηριότητας, αποτέλεσμα της τουριστικής ανάπτυξης.
Η πρώτη βρίσκεται στο Μώλο, το πιο χαρακτηριστικό σημείο στο Κυπαρίσσι λόγω του μώλου για τα καΐκια και του Κάστρου, της ξεχωριστής πέτρινης κατοικίας που ανήκει πλέον σε ιδιώτη. Μικρή, σχεδόν οικογενειακή, παραλία, όπου κάνουν μπάνιο οι διαμένοντες στα γύρω σπίτια.
Στην αρχαιότητα το Κυπαρίσσι ήταν γνωστό με το όνομα Κύφαντα και η ακρόπολή του βρίσκεται επάνω στον λόφο Καστράκι. Τους κλασικούς και ελληνιστικούς χρόνους ανήκε διοικητικά πότε στη Σπάρτη και πότε στο Αργος.
Οι ρίζες του κοινού κυπαρισσιού δεν πάνε πολύ βαθιά και δεν δημιουργούν προβλήματα σε θεμέλια σπιτιών σε τοίχους και φράχτες.